Youtube logo
Menu

Hen til kommoden og tilbage igen

Selv om Stig Rossen er en travl mand, tager han sig gerne tid til at stille op til et interview. Endda med ganske kort varsel.

- Jeg sidder alligevel i bilen nogle timer, så jeg har god tid, griner han i telefonen. Den håndfri mikrofon yder ikke hans smørbløde tenor retfærdighed, men det skinner alligevel tydeligt igennem, at denne mand har en stemmepragt, der er anderledes end flertallets.

De fleste ved, hvem Stig Rossen er. Han badutsprang sig vej ind i danskernes hjerter i 1988 i Melodi Grand Prix-hittet Vi danser rock og rul, og siden er det kun gået én vej for ham – fremad!

Ud over at have sine egne shows og koncerter, optræder Stig Rossen også sammen med Keld Heick, Jesper Lohmann og Jesper Asholt i gruppen More Jacks. Og det var netop i forbindelse med en sådan optræden, at Stig Rossen stiftede bekendtskab med mikrofonsystemet TXS-600 serien og HSE-310/SK headsettet fra Monacor for første gang.

- Vi skulle optræde på Holbæk Vandrerhjem, fortæller Stig Rossen. Og Gaya Musik, der stod for lyden, kom med de her mikrofoner til os. Det var headsets med et navn, jeg aldrig havde set før, og jeg tænkte bare, at det var noget skrammel fra Taiwan. Du ved, vi er jo vant til at bruge Brüel & Kjær eller Sennheiser eller nogle andre af de ’dyre’ mærker. Og det her var bare sådan noget ukendt noget. Men det var jo det, der var, så vi gik i gang med prøverne. Og efter 10 minutter kiggede Keld og jeg bare på hinanden og sagde ”Hold da kæft, det lyder godt!”

HSE-310/SK

 

Eje frem for at leje

Faktisk lød det så godt, at Stig og Keld efter showet besluttede sig for at investere i mikrofonsystemet, hvis det altså kunne rekvireres for en ordentlig pris. Tidligere har de lejet udstyr fra gang til gang, men sættet fra IMG Stage Line var så godt, at de gerne ville eje det. De afventede specifikationer og et tilbud fra Gaya Musik og Monacor, og da det kom, var de ved at falde bagover.

- Det var så billigt! Det, vi skulle betale for et system med fem headsets og sender plus modtager, svarede cirka til det, vi ville skulle betale for ét sæt Brüel & Kjær eller Sennheiser, siger Stig Rossen. Og lyden er SÅ meget bedre. Det hænger jo slet ikke sammen, men vi klager ikke, griner han og tilføjer:

- Sådan noget sker jo ellers aldrig. Det plejer jo at være sådan, at pris og kvalitet hænger sammen, men åbenbart ikke i dette tilfælde. Det har været en hel åbenbaring for mig.

Høje krav til headsets

En af årsagerne til, at det har været vanskeligt at finde headsets, der lød godt, har ifølge Stig Rossen været, at mikrofonerne skal egne sig til både sang og tale. Til almindelige koncerter benytter kunstneren sig typisk af en håndholdt mikrofon, mens det til en More Jacks-optræden er nødvendigt med headsets, da de alle hvirvler rundt med arme og ben – og guitar, som Stig forklarer.

Nu er løsningen på mikrofon-udfordringen imidlertid fundet, og gruppen har i fællesskab investeret i IMG Stage Line systemet.

- Det, at vi har købt det i fællesskab betyder jo så, at vi ikke bare kan tage det, når vi vil, fortæller Stig Rossen. Så må vi først spørge de andre om lov. Lige nu bruger Annette og Keld Heick for eksempel systemet til deres optræden 2 x Heick i Musikhuset i Aarhus. Det kan lade sig gøre, fordi ingen af de andre ’Jacks’ har planer med det.

Selv har Stig Rossen ikke planer om at bruge systemet til andet end More Jacks-optrædenerne lige foreløbig.

- Det skyldes, at jeg til mine julekoncerter jo bare er mig selv og en håndholdt mikrofon på scenen, forklarer han og lyder helt beklagende. Så det har intet med mikrofonsystemet at gøre. For det er sindssyg god kvalitet til prisen, understreger han.

Med de ord siger vi farvel, og Stig vender igen sin udelte opmærksomhed mod vejen. Turen går til Ålborg.

NYE PRODUKTER

TILBUD

KONTAKT

Spørg Monacor?

  Har du spørgsmål, ris eller ros,

så kontakt os på 44 34 90 00,

brug vores chat

eller send os en mail