Youtube logo
Menu


Når musikken spiller …


… Så koster det mange penge. I hvert fald, hvis man er en virksomhed og gerne vil bruge musikken i erhvervsøjemed – på kontoret, i butikken eller i lagerlokalet.

Som udgangspunkt er det brancheforeningerne Koda og Gramex, der varetager musikeres og komponisters økonomiske interesser og rettigheder. Et vigtigt virke, men for slutbrugeren er det kostbart og gør desværre alt for ofte, at erhvervsdrivende vælger helt at slukke for musikken i virksomhedens lokaler.

- De gør det ikke af lyst, men af nød, fortæller Lars Bybjerg fra FreeStore Music. Typisk koster det nemlig et grundbeløb på 20.-30.000 kr. årligt overhovedet at få rettighederne til at spille populærmusik – pr. butik, altså. Så er man en kæde på 50 butikker, er det et regnestykke, der aldrig vil gå op.

Billige musikabonnementer til erhvervsdrivende

Og det er en skam, mener Lars Bybjerg. For musik har en enorm effekt på stemning, atmosfære og købsoplevelse:

- Jeg kunne fortælle i lang tid om, hvor stor betydning musik – eller fraværet af musik – har for fx supermarkeder, siger Lars Bybjerg. Musik som lydmæssigt gardin er nemlig med til at skabe atmosfære og diskretion; for ansatte såvel som for kunder.

FreeStore Music, der har Lars Bybjerg bag roret, lever af at sælge musikabonnementer til virksomheder og detailhandelen. ”Musik for 10 kr. om dagen”, siger Lars Bybjerg og griner lidt, mens han slår fast, at det ikke behøver at være så forkromet det hele. I mange tilfælde er de også med til at installere både abonnement og lydsystem, og det bedste af det hele er, at det hele – naturligvis – er ganske lovligt.

- Der er sindssygt meget juristeri forbundet med afspilning af musik, fortæller Lars Bybjerg. Det er ikke til at finde hoved og hale i for almindelige mennesker, der ikke ved så meget andet, end at det er så godt som umuligt at slippe fri af Koda og Gramex, hvis man vil spille musik.

Men helt umuligt er det nu ikke; Det er FreeStore Music et levende eksempel på.

- Helt kort fortalt, så har vi en aftale med en lang række musikere, der er uden for Kodas rækkevidde, forklarer Lars. Det betyder, at det ikke er ’kendte’ sange, der er på vores kanaler, men det har faktisk ofte en positiv effekt, og da vi fx på denne måneds aktive liste har 306.000 forskellige musiknumre at vælge imellem, er der højst sandsynligt en genre, der falder i smag alligevel, smiler han.

Alle musiknumrene er inddelt i 118 forskellige genrekanaler, som man automatisk får adgang til, når man tegner et abonnement hos FreeStore Music. Plus en ’tom’ reklamekanal, der kan tilpasses efter behov og styres fra centralt hold.

Med Monacor som samarbejdspartner
Men hvor kommer Monacor så ind i billedet? Det gør de i det tilfælde, hvor virksomheden ikke har et lydanlæg i forvejen, eller hvor de ønsker at opgradere det eksisterende.

Ikke to kunder er ens, men Lars Bybjerg kan alligevel løfte sløret for, at det som udgangspunkt er Monacor-forstærkeren PA-312Z, der trækker læsset, når kunden har brug for at få lavet ny lyd. Det skyldes blandt andet, at den er fleksibel og har mulighed for mange forskellige input. Og er det lyd til lavloftede lokaler, der skal fikses, bruger FreeStore Music typisk højttalerne EUL-30, også fra Monacor.

FreeStore Music har samarbejdet med Monacor i de 2,5 år, virksomheden har eksisteret – og faktisk også før det.

- Jeg kendte Monacor fra et tidligere job, forklarer Lars Bybjerg. Jeg har arbejdet som musiker, lydmand og elektronikmekaniker, før jeg blev direktør i FreeStore Music, og i den forbindelse skulle jeg af og til bruge udstyr. Det købte jeg så hos Monacor.

- Fordelen ved Monacor er, at de har fornuftige produkter til en fornuftig pris. Jeg fornærmer vist ikke nogen, hvis jeg siger, at det ikke er high end-produkter, de har, men til gengæld er kvaliteten god, og produkterne er opnåelige for flere. Derudover er det en fornøjelse altid at få en engageret medarbejder i røret, når jeg ringer til dem – uanset hvem jeg får fat i, ved de, hvad der foregår.

Lars Bybjerg fremhæver også det, at Monacor fungerer som overordnet sparringspartner på mange af projekterne, som noget helt unikt.

- Det er meget positivt at have så godt et samarbejde, siger Lars Bybjerg. Vi nyder godt af rådgivningen og synes, at Monacors produkter passer perfekt til vores behov. Ligesom vi også synes, at vores produkt passer perfekt til nogle af Monacors produkter. Det kunne jo være fristende at forestille sig en situation, hvor nogle af Monacors produkter blev solgt med et integreret musikabonnement fra os, runder Lars Bybjerg af med et smil.

NYE PRODUKTER

TILBUD

KONTAKT

Spørg Monacor?

  Har du spørgsmål, ris eller ros,

så kontakt os på 44 34 90 00,

brug vores chat

eller send os en mail