Youtube logo

5 kilometer moderne lysdesign giver store energibesparelser

M/S Viking Grace fra det velrenommerede finske rederi Viking Line imponerer med et helt nyt koncept om økologi og design. Skibet kan benytte tre forskellige slags brændstof: benzin, diesel eller flydende naturgas (LNG). M/S Viking Grace har et hydrodynamisk optimeret skrog med henblik på både at minimere brændstofforbruget og at sikre en problemfri rejse. Den nye lyd absorberingsteknologi sikrer et meget lavt støjniveau.

Ingeniørerne var på udkig efter flere måder at spare energi på. LED-løsningerne fra MONACOR blev valgt, da de understøtter det bæredygtige koncept. For, blandt andet, at gøre spa og pool områderne ekstra attraktive blev der anvendt mere end 4.700 meter LED-strips. De valgte modeller LEDS-10MP/WWS, LEDS-5MP/WWS og LEDS-5MPL/RGB giver ubegrænsede muligheder for at opnå et helt særligt og behageligt miljø i spa og pool områderne, da de alle er IP klassificerede og kan bruges både i vådrum og udendørs. Styringerne CU-4DMX og CU-6DMX giver en fleksibel og praktisk kontrol af de mange LED-strips. Jouni Sironen, AV-koordinator på Viking Line bekræfter: »De valgte modeller fra MONACOR er fleksible og med en lysintensitet, der gjorde valget nemt, især i vådrum, da der her kræves en troværdig IP klassificering”. Den imponerende effekt fra mange meter af LED-strips har bidraget til en væsentlig reducering af de fremtidige energiomkostningerne.

Produktsortimentet af LED-teknologi fra MONACOR omfatter mere over 150 produkter. Udover LED-strips, fås også LED-rør, LED-paneler og LED-lamper samt styringer og det krævede installationstilbehør. Se efter ”eco” mærkaterne, der garanterer høje energibesparelser og en lang levetid.

Om Viking Line

I 1959 blev den første ægte bilfærge, S/S Viking, sat i drift mellem det finske fastland, Åland og Sverige. Dette var første fase af en næsten revolutionær ekspansion i færgetrafikken. Mere end 50 skibe har siden sejlet i flåden for Viking Line’s virksomheder og mere end 180 millioner passagerer har rejst med selskabets skibe siden starten. I dag har Viking Line syv fartøjer i drift på Østersøen og betjener mere end 6,4 millioner passagerer om året. Operationerne omfatter i dag personbefordring, rekreation og fragt services. Antallet af medarbejdere er ca 3.000. Selskabet blev noteret på børsen i Helsinki i 1995.

NYE PRODUKTER

TILBUD

KONTAKT

Spørg Monacor?

Har du spørgsmål, ris eller ros,

så kontakt os på 44 34 90 00,

brug vores chat

eller send os en mail