Youtube logo
Menu

Hvorfor overvågning?

Overvågningsanlæg bliver (desværre) en stadig større del af vor hverdag. Mange vil før eller siden stå overfor at skulle anskaffe sig et overvågningsanlæg.

Dimensionering

For at få det fulde udbytte af anlægget, er det vigtigt, at det aktuelle behov analyseres, således det er muligt at dimensionere overvågningsanlæget optimalt.
Skal en proces i en maskine overvåges, er det en ubetinget fordel med et meget vidvinklet kamera, som kan dække et stort område kombineret med en lille monitor, f.eks. en 10". Man er interesseret i at overvåge en ensartet handling og kan derfor nemt se en afvigelse på et simpelt udstyr.
Hvis man derimod ønsker at overvåge en forretning mod f.eks. tyve, nytter det ikke at forsøge med det samme udstyr. På 4 m afstand er en person på 1,85 m ikke mere end 7 cm høj, og et ark A4 papir er ikke mere end 9 x 12 mm! Ergo er det ikke et udstyr, som kan afsløre den slags detaljer.
Her er det en fordel enten med et kamera på en motor, som bevæger det fra side til side eller flere kameraer og en omskifter kombineret med min. en 12" monitor. Se en oversigt over objektiver og beregningsformler, som sikrer et korrekt valg af objektiv og kamera.
 

Valg af monitor

Ved valg af monitor er der en tommelfingerregel, som siger, at afstanden mellem monitor og bruger bør være ca. 5 x skærmens diagonal altså tommemålet for monitoren. Eksempel for en 10" monitor er afstanden ca. 10 x 5 x 2,54 cm = 125 cm.
 

Kan kameraet "se" i mørke?

Med hensyn til lys er mange af den vildfarelse, at moderne CCD-kameraer kan se i mørke. Teknisk set er det korrekt, for de fleste kameraer har en følsomhed på 0,1-2 lux, men i praksis er det umuligt at se noget fornuftigt på en monitor, hvis lyset ved kameraet er under ca. 10 lux.

NB. 2 lux svarer til fuldmåne.
 

Lidt teknik

Et videosignal er analogt, dvs. at styrken af signalet giver information om lysstyrken og kontrasten på monitoren afhængigt af signalet fra kameraet. Der er dermed tale om stadig mindre informationsmængde i takt med dæmpningen af lyset.
Længden af signalkablet har meget lidt at sige, vel at mærke hvis det er af ordentlig kvalitet, og det er først ved træk på over 200-300 m, at det er nødvendigt at forstærke signalet.

NYE PRODUKTER

TILBUD

KONTAKT

Spørg Monacor?

  Har du spørgsmål, ris eller ros, så kontakt os på 44 34 90 00, eller send os en mail.