Youtube logo
Menu

Den musiske fransklærer

Gaya Musik i Holbæk så dagens lys for første gang i 1988. Med Kim Alrings egne ord er butikken således allerede en klassiker, men som vi alle ved, så er musikken fra 80’erne jo i allerhøjeste grad stadig indflydelsesrig i dag. Og det samme gør sig gældende for Gaya Musik.

Kim Alring selv kom ind i branchen om ikke ved et tilfælde, så via en nebengesjæft. Oprindeligt er han nemlig uddannet fransk- og musiklærer og brugte sin fritid på at spille musik.
- Jeg havde jo en plan om at skulle være den næste store internationale stjerne. Men sådan blev det ikke, og jeg har nu erkendt, at verden ikke var klar til mit talent, griner han. I stedet blev han bagmand for en af de helt store og toneangivende musikbutikker i Danmark, og det er jo også en slags stjerne. Han lyder i hvert fald ganske tilfreds med udfaldet.Et helt særligt headset


Kim
Alring har meget at se til. Ud over at drive den travle musikbutik har han en sideløbende virksomhed, der laver lyd til koncerter – både de store med kendte navne og de lidt mindre som eksempelvis børnehaveklassens første optræden eller et bestyrelsesarrangement på Tuse Næs. Kim Alring er derfor velbevandret inden for elektronisk sceneudstyr af enhver slags.

For nylig havde han en oplevelse med et helt særligt headset fra Monacor, der var så god, at han ringede og roste dem. 
- Folk er altid så hurtige på aftrækkeren, når der er noget, de er sure over, siger Kim Alring. Men nu var jeg altså så glad, at jeg tænkte, at dét måtte jeg lige ud med.

Headsettet var af mærket IMG Stage Line (HSE-310/SK) og blev brugt til en koncert med More Jacks, der tæller medlemmerne Keld Heick, Stig Rossen, Jesper Asholt og Jesper Lohmann. Og ingen af de medvirkende – hverken Kim Alring eller de fire knægte – kunne få armene ned af ren og skær begejstring.
- Jeg har prøvet mange forskellige headsets, fortæller Kim Alring. Men de feed’er alle sammen, uanset hvor dyre de er. Så faldt jeg for et af Monacors headsets, som i øvrigt koster det halve af alle de andre. Og det har bare en rigtig god lyd. Det gengiver stemmerne helt naturligt, og det bedste af det hele er, at vi slet ikke oplever nogen feed på det. Det betyder, at More Jacks kunne bevæge sig frit rundt blandt publikum og i baren og sådan uden at være bekymrede for at komme for tæt på højttalerne.

Pyt med navnet – når bare det virker!
Til koncerten med More Jacks brugte Kim
Alring i alt tre komponenter fra IMG Stage Line. Det omtalte headset, en billig lommesender (TXS-606HSE) og så en 4-kanals modtager (TXS-646).
- Det funker, og det lyder godt, siger Kim Alring. Jeg er helt ligeglad med, hvad det hedder, og hvad det ’rigtige’ mærke er – det her duer, og så er det oven i købet billigt.

En branche befolket af amatører
Kim
Alring er generelt begejstret for Monacor, som han har arbejdet sammen med i 20 år. Han samarbejder med dem om rigtig mange ting; lige fra smådele og –komponenter til support og vejledning i forbindelse med større installationer. Og han har ingen planer om at stoppe samarbejdet lige foreløbig:
- På ingen måde! Du drømmer slet ikke om, hvor mange amatører, der er i den her branche, siger ham. Folk, som ikke aner, hvad de snakker om. Der er det helt anderledes med Monacor. De er dygtige til det, de laver, og så kender de også deres begrænsning; Ringer jeg om noget, de ikke er så stærke i, er de ærlige omkring det og sender mig videre. Så slipper jeg for at bruge tid på at blive rådgivet forkert.

På spørgsmålet om, hvordan samarbejdet med Monacor er, siger Kim:
- Det er helt uproblematisk. Uanset hvor lidt eller hvor meget, jeg handler med Monacor – for det er naturligvis mere i nogle perioder end i andre – så er der styr på det. De æder den, hvis der er noget galt med udstyret, og de er stærke på support og vejledning. Og så kan de bare deres kram, slutter han.

Faktaboks 

Kim Alring giver her sit bud på de fire headset brands, han synes er bedst til live-brug. Men understreger, at det jo altid er individuelt, hvad man finder bedst: 

IMG Stage Line – HSE-310/SK (ill.)

DPA

Sennheiser

Countryman

IMG Stage Line headsettet findes i flere varianter.

HSE-300/SK uden stik 
HSE-310/SK med 3 polet mini-xlr
HSE-330/SK med 3,5mm mini-jack med omløber (til Sennheiser lommesendere)

 

 

NYE PRODUKTER

TILBUD

KONTAKT

Spørg Monacor?

  Har du spørgsmål, ris eller ros, så kontakt os på 44 34 90 00, eller send os en mail.