Youtube logo
Menu

Lille lyd – stor virkning
Det ene øjeblik forkæles dine øregange af lyden af rindende vand, og fugle, der skræpper. Du mærker gruset knase under fødderne og føler dig i et med naturen. Øjeblikket efter befinder du dig i en cool newyorker-lejlighed, og dine ører bliver bombarderet med storbyens lyde – taxier, der dytter, mennesker, der råber, og den konstante, summende lyd af trafik.

Lyder det som noget fra en mærkelig drøm? Det er det ikke. Det er såmænd bare en ny måde at indrette butikker på – i dette tilfælde møbelkæden Bolia.

Totaloplevelsen Bolia

Ole Høj, indehaver af Dan Retail i Odder, er manden bag opbygningen af Bolias butikker – 30 styks i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Efter mange år som bl.a. projektleder i Bolia er han nu sin egen herre og lægger alle sine kræfter i, at et besøg i en Bolia-butik skal være en totaloplevelse:

- Det skal være en regulær sanseoplevelse at træde ind i Bolia-butikkerne, siger Ole Høj. Og en af måderne, vi kan tilføje en ekstra dimension til butiksoplevelsen, er ved hjælp af lyd. Vi har blandt andet loungemusik, der er mixet specifikt til Bolia. Og vi opererer med dufte i butikken, så alle sanser får en over nakken.

Samtlige Bolia-butikker er inddelt i lydzoner, forklarer Ole Høj. Den forreste del af butikken er en slags loungezone, hvor der bliver spillet loungemusik. Den øvrige del af butikken er hhv. by- og naturzone, hvor lydtæppet matcher interiør og den generelle stemning. I nogle butikker bliver der endda afspillet lyd på toiletterne.

Zoneinddelt forstærker fra Monacor

Men det er ikke ’bare lige’ at spille forskellige lyde og musik i forskellige områder i en butik. Det måtte Ole Høj sande, da han stod med idéen til projektet for små tre år siden. Han undersøgte markedet for at se, hvem der havde et produkt, der kunne matche hans behov, og faldt over Monacor:

- Jamen, de havde det produkt, jeg havde behov for. En forstærker – PA-4040, hedder den vist – med fire zoner. Og den er ret smart, for den har fire mastervolumenknapper, som kan styrezonerne individuelt, fortæller Ole Høj. På den måde kan jeg forudindstille forstærkeren i butikken, og så skal de ansatte sådan set bare tænde og slukke for den. Eller skrue op og ned, hvis det er nødvendigt, for lydstyrken varierer i løbet af ugen. Personalet er jo ansat til at sælge møbler – ikke til at nørde med elektronik – og så er det et plus, at forstærkeren er så nem at betjene, siger han.


Ole Høj og Monacor har samarbejdet, siden Ole kontaktede Monacor omkring forstærkeren. Der har ikke været nogen slinger i valsen, og når Ole har spørgsmål eller sjældne reklamationer over et produkt, bliver det løst på fin vis.

- Mit behov er jo rimelig stationært, siger Ole. Jeg har nogle bestemte ting, jeg bruger, og det er sådan set dét. Men Monacor er gode til at kontakte mig, hvis de får nogle nye produkter, som de mener, kunne være interessante for mig. Og jeg har da også i samråd med Monacor fundet frem til nogle dobbelte CD/USB-afspillere (CD-122), som passer perfekt til at have Bolias musik og lyde liggende på.

’Generelt er jeg rigtig godt tilfreds’

Kun én gang har Ole været ude for, at Monacor ikke havde det produkt, han skulle bruge, og, medgiver han, det var også et meget nicheagtigt produkt. Oles overordnede opfattelse af Monacor, at de er meget teknisk stærke og utrolig servicemindede.

- Man kan jo heller ikke forvente, at de har alt, siger han. Og slet ikke, når det er noget meget specifikt. Generelt er jeg rigtig godt tilfreds, for de har mange produkter, og er der noget, man sidder og grubler over på den tekniske front, er det bare at ringe. Det er betryggende, og det skal de have ros for, slutter Ole. 

NYE PRODUKTER

TILBUD

KONTAKT

Spørg Monacor?

  Har du spørgsmål, ris eller ros, så kontakt os på 44 34 90 00, eller send os en mail.